Välkommen till Northern Folk Online!

 

Historiesnack, workshops, show och efterhäng, 12-13 juni på Zoom

Lördag 12 juni:

16.00-17.00 Historiesnack

 

Söndag 13 juni:

10.15-11.30: WS - Tamburindialekt med Berenike

11.45-12.45: WS - Fusion stamina med Elnaz

13.45-14.45: WS - Bring out your Zills med Maria

15.00-16.00: WS - Skirt-ography med Helen

16.15-17.00: WS - FCBD® Flow med Derya

18.30-20.00: Show och efterhäng

Pris:

150 kr / workshop

Alla workshops för 600 kr

Övriga aktiviteter är gratis

Arrangeras i samarbete med: 

SFR logo vit transparent bakgrund.png

WORKSHOPS:

~ Tamburindialekt med Berenike ~ 

Tamburinen är ett tillbehör som ger extra krydda och visuellt djup till din dans. Denna rörelsedialekt är utvecklad av Berenike och tar avstamp utifrån FCBD Style. Den tar fasta på tamburinen både som instrument och som form. I denna workshop går vi igenom både teknik och estetik, och hur rörelserna är valda och modifierade för att göra både dansen och tamburinen rättvisa. Du behöver en tamburin med skinn, 10” i diameter.

 Söndag 13 juni kl. 10.15-11.30 

 

~ Fusion stamina med Elnaz ~  

Gör dig redo för en svettig klass där vi jobbar på Fusion Belly Dance-teknik i högt tempo. Fokus ligger på att öka vår precision i vår dans samtidigt som vi får ett gedigen genomgång av kroppens muskler (och har kul, såklart!). Vi tränar grundläggande isolationer och rörelser samt även lite mer utmanande layerings och travelling steps. Släpp prestationskänslan och gör dig redo för en timme av Fusion Belly Dance!

 Söndag 13 juni kl. 11.45-12.45 

 

~ Bring out your Zills med Maria ~  

Under den här workshopen kommer vi att att gå igenom ett antal fingercymbalmönster som passar till improviserad dans. Vi kommer att utforska steg från Jamila Salimpour-formatet och sätta ihop dem till en kort kombination som vi spelar våra cymbalmönster till. Det kommer att finnas varierande komplexitet på cymbalmönstren för att säkra att det blir en lagom utmaning för olika nivåer. Ha dina fingercymbaler redo!  

 Söndag 13 juni kl. 13.45-14.45 

 

~ Skirt-ography med Helen ~ 

Använd den vackra FCBD-kjolen för att göra ditt uppträdande mer lekfullt och dramatiskt. Under workshopen kommer vi att utgå från ATS/FCBD®-steg och lägga till rörelser med kjolen; Arabic, Bump, Re Shamka, Egyptian Sevillana, Box Step, Arabic Double Turn och Shoulder Shimmy Combo.  Du behöver kunna dessa steg sedan innan. Ha en lång ATS kjol (du bör kunna hålla dina armar rakt ut åt sidorna och hålla i kanten på kjolen). 

 Söndag 13 juni kl. 15.00-16.00 

 

~ FCBD® Flow med Derya ~ 

Vi avrundar dagen med ett FCBD® Flow pass. Vi kommer att arbeta både snabbt och långsamt. Ta med fingercymbaler och en vattenflaska!

 Söndag 13 juni kl. 16.15-17.00 

OM NORTHERN FOLK:

 

Tanken bakom Northern Folk är att skapa event som samlar vårt community och stöttar dansare i deras utveckling. Jag är övertygad om att vi hellre bör stötta varandra än att konkurrera och att den kärlek som vi delar till dansen stärker oss som dansare och människor. 

2018 hade vi den stora äran att för första gången någonsin välkomna fantastiska Kae Montgomery till Sverige och 2019 fick vi möjlighet att utveckla vår musikalitet tillsammans med HELM. 

Temat för det planerade eventet 2020 var "närodlat". Vi har ett flertal mycket talangfulla och erfarna lärare i Sverige och jag ville ge dem tillfälle att samlas och dela med sig av sin passion och sina kunskaper. 

Av uppenbara skäl fick skjuta upp eventet till sommaren 2021. Vi vet fortfarande inte säkert när vi kan träffas i större grupper och för att slippa vänta i ensamhet så har vi tagit tillfället i akt att samlas på det sätt vi kan, med enbart lärarna på plats fysiskt och deltagarna närvarande via Zoom.  

Massa kärlek

Ellinor a.k.a. Entropy  

Facebook event: www.facebook.com/events/546699246063030